Service &

 ondersteuning


 

Geluid, een vak apart !

Al van bij het concept tot installatie en opleiding aan de gebruiker, bieden wij onze diensten aan.

 

Ook na verkoop bieden wij service van uw audio installatie.

Voor dringende zaken zijn wij op afroep ter uwer beschikking.

  

Ontdek onze diensten van A tot Z:

 

 

Service & ondersteuning zijn minstens zo belangrijk als het leveren van kwaliteitsvolle installaties.

 

Mocht een product niet meer naar behoren functioneren, dan is er onze garantiedienst voor u.

Diensten

Akoestische studie

 & Ontwerp


 

De akoestische studie is het vertrekpunt voor elk audio project.

Cruciaal voor het resultaat van een vaste geluidsinstallatie zijn het concept, plaatsing en de keuze van de luidsprekers & microfoons in samenspel met de akoestische parameters van de ruimte. Voor een bestaande situatie starten we met het meten we achtergrondniveau, nagalmtijd,...

 

Akoestische doelstellingen

Per ruimte leggen we de doelstellingen van het systeem vast en de bijzondere wensen van de klant. Zo ziet het ontwerp van voorgrondmuziek er totaal anders uit dan dat van achtergrondmuziek. Indien vereist volgen wij parallel de regels voor evacuatie met gesproken woord.

 

Wisselwerking in het ontwerp

Voor projecten in ontwerpfase, staan we graag in nauw contact met architect en studiebureau omdat behalve de afmetingen van de ruimte ook de gekozen materialen, de toepassing,... de geluidsweergave steeds beïnvloeden.

   Planners

Akoestische simulatie

 & demonstratie


 

Geluid gedraagt zich volgens de wetten van de fysica, we kunnen daarom elk concept in elke ruimte voorspellen. Een akoestische simulatie zal het uiteindelijk te verwachten resultaat weergeven en geeft aan of het ontwerp in de opgegeven ruimte de juiste keuze is.

 

Horen = geloven

Het gedrag van geluid in een ruimte wordt echter door zoveel parameters beïnvloed dat alleen een demonstratie ter plaatse echt uitsluitsel kan geven. Zeker voor de akoestisch moeilijke omgevingen zoals kerken en theaters, organiseren wij samen met alle betrokken partijen voor u een demo. Het is overigens dé beproeving van het concept.

 

Eveneens houden wij rekening met wat esthetisch het meest aanvaardbaar is, daarom houden we een productvoorstelling met eindklant en architect.

 

Geen verassingen achteraf, u kan het project met gerust gemoed in uitvoering laten gaan...

 

   Demo Fohhn

Project

 begeleiding


 

Over het hele traject van uw project kan u op ons rekenen, van zodra het concept bepaald is begeleiden wij u verder in de volgende fases; van inplanting op de plattegronden, het adviseren van de juiste kabel,... omdat dit allemaal bijdraagt tot een goed eindresultaat.

 

Verhelderende schema's

Een schematische voorstelling van het uitgedachte ontwerp geeft u meteen een overzicht van de installatie en wat er aan bekabeling moet voorzien worden.

 

Documentatie

Van elk systeem wordt door ons het schema van opbouw, onderdelenlijst, technische en gebruikershandleidingen geleverd, welke u 1 op 1 kan opnemen in het algemeen as-built dossier.

   Projectbegeiding

Rackbouw

 & In dienst name


 

Omdat elk audio project anders is en telkens een samenstelling van verschillende componenten, kan u de centrale apparatuur best door ons laten voorbekabelen, vooraf programmeren en testen. Eenmaal op de werf dienen enkel nog de aansluitingen gemaakt worden naar de reeds geplaatste luidsprekers, netspanning, en IP-netwerk.

 

Hoe gaan we te werk?

Centrale toestellen, zoals; versterkers, mengers, controllers,... worden samen in het 19" rack door ons in de beste omstandigheden netjes vooraf bekabeld. U plant u slechts één interventie in waarop wij ter plaatse op de werf tussenkomen. Eveneens verzorgen wij de fijnregeling, aanpassingen van de programmatie en een complete test.

 

Intelligente koppelingen

Voor koppelingen met andere technieken zoals een gebouwenbeheersysteem, branddetectie of telefooncentrale vormen wij het technisch contact- en informatiepunt met de andere partijen. Alleen door een vlotte communicatie onderling, komen intelligente koppelingen tot stand.
 

   Rackbouw

Opleiding

 Gebruikers


 

Help, hoe werkt het?

Ook al is het audio systeem tot in de puntjes doordacht, als de gebruiker er niet mee overweg kan, dan is dat door; ofwel het systeem is té ingewikkeld in gebruik, of de eindklant heeft nooit uitleg over het systeem gekregen. Zonde van de investering.

 

Training van de eindgebruiker(s)

Wij bieden standaard een gebruikersopleiding aan zo wordt het systeem correct en voor 100% van de mogelijkheden gebruikt. We zien ook dat op die manier veel vragen meteen ondervangen worden, in plaats van acheraf. Opleidingen vinden steeds plaats bij de gebruiker op hun systeem.
   Gebruikers

Onderhoud &

 Interventies


 

Bespaar met regelmatig onderhoud

Warmte is nefast voor de levensduur van elektronica, en is vaak de oorzaak van vroegtijdige uitval en is meestal het gevolg van overbelasting, slechte ventilatie door stof in en rond de apparatuur.

Laat daarom uw omroep, muziek en/of evacuatie systeem minstens 1 maal per jaar door ons onderhouden, zo gaat uw installatie langer mee en voorkomt u onverwachte kosten.

 

Preventief onderhoud

Reinigen van toestellen en/of vervangen van filters

Volledige test op de werking

Meting van versterkerbelasting & temperatuur in het 19" rack.

Controle autonomie noodvoeding

 

Ook als het heel dringend is

Kortsluiting, een glas water over een conferentiepost, kabelbreuk,... en nu?
Als uw geluids- of conferentie- installatie defect raakt, springen wij bij. Indien nodig helpen wij u met tijdelijke onderdelen voort, in afwachting van de herstelling of vervanging.
 
 
   Onderhoud

Garantie

 dienst


 
Uitmuntende garantie
Als het defect binnen de garantievoorwaarden van het toestel valt, staan onze fabrikanten garant voor de nazorg van haar producten maar zonder dat dit voor u extra administratie betekent.
 
U hoeft geen toestellen terug te sturen, geen aanvraag te sturen, geen formulieren voor te bereiden, dat behoort allemaal tot onze garantiedienst.
 
Een eenvoudig telefoontje of mailtje volstaat, wij zorgen verder voor een nieuw of ruiltoestel welke door ons zo snel mogelijk geplaatst wordt.
 
   Garantie